Home

Nieuws


Over ons

Team

Showteam

Vactures


Info

Lesrooster

Lesgeld

Vakanties

FAQ

Privacy Policy


Contact

Contact

Inschrijven

Webshop La Mariposa
Hiphop / streetdance
Je kunt er tegenwoordig niet meer naast kijken. Als je de tv aanzet zie je vast en zeker een videoclip waarin spectaculaire danspasjes worden uitgevoerd op funky beats...
De Hip hop is ontstaan onder de zwarte jongeren in de New Yorkse Bronx, midden jaren '70. Het was de manier om zich te verzetten tegen racisme, te overleven op straat en zich samen te amuseren. De teksten bevatten meestal thema’s rond het straatleven en zijn een soort van protest.
Naast muziek gaat er ook een heel specifieke kledingstijl mee gepaard, die 'casual' kledij en sportkledij in elkaar verenigt.
Streetdance is een Amerikaanse dansstijl die zich ontwikkelde buiten de dansstudio's zoals op straat, op school en in nachtclubs. De dansers improviseren vaak en betrekken het publiek en andere dansers in hun choreografie. Streetdance bestaat onder andere uit: breakdance (met 'dansgevechten' waar ze tegen elkaar op dansen en strijden om de mooiste choreografie), popping (snel spannen en ontspannen van de spieren, zodat er een soort schok door het lichaam van de danser gaat), locking (vlugge arm- en handbewegingen met onstpannen heup- en beenbewegingen), hiphop new style en housedance. Ook freestyle (dansen volgens je eigen gevoel) komt hierin aan bod. De lyrical hiphop is dan eerder het uitbeelden van de tekst waar je op danst.
Hiphop/ breakdance voor kinderen en tieners
Heeft je kind ritme in zijn/ haar lijf, maar wil hij/ zij wat anders dan gewoon kinderdans? Dan is deze les ideaal… Stoere bewegingen op een beat!
In deze lessn worden basistechnieken hiphop en breakdance aangeleerd in kleine groepjes op hun eigen tempo en niveau. De verschillende aspecten van hiphop en streetdance worden aangeleerd zoals popping, locking, breakdance, lyrical hiphop, freestyle….
Hiphop voor kinderen vanaf 6 jaar
Hiphop voor tieners vanaf 11 jaar